• Installatie Tuinwanden

    Alle tuinwanden van Monkz worden prefab aangeleverd. Dit betekent dat het alleen nog maar hoeft worden bevestigd, dit doe je binnen een paar stappen! Succes!

    Bekijk installatie

Installatie

(Tuinwanden)

alle benodigheden

  • Schop
  • Gieter / emmer
  • Snelbeton (inbegrepen)

Stappenplan

Stap 1: Gat graven

Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen treft voordat je begint met graven. Draag geschikte kleding, handschoenen en stevige schoenen om jezelf te beschermen tegen mogelijke verwondingen. Verzamel de benodigde gereedschappen, zoals een schop en kruiwagen. Begin vervolgens met het graven van een vierkant gat op de plek waar de stutten van de tuinwand moet komen te staan tot 1 meter diep.

Stap 2: Tuinwand uitlijnen en waterpas zetten

Plaats de wand op de gewenste locatie Zorg ervoor dat de tuinwand op de juiste plaats staat voordat je begint met het waterpas zetten. Dit kan betekenen dat je de wand moet verplaatsen of opnieuw moet positioneren. Begin met het waterpas stellen. Plaats de waterpas horizontaal op de bovenkant van de wand. Controleer de verticale uitlijning. Plaats de waterpas nu verticaal tegen de zijkant van de wand. Mocht de tuinwand helemaal waterpas staan gaan we door naar stap 3!

Stap 3: Toevoegen van water met snelbeton

Na het uitlijnen en het waterpas zetten van de tuinwand gaan we door naar het snel beton. Giet een volle emmer of gieter in het gat en zorg ervoor dat alles goed nat is geworden. vervolgens mag er een plas onderaan het gat komen te staan van ongeveer 20cm. Giet het snelbetonmix in de gaten rond de palen. Zorg ervoor dat het beton de gaten volledig vult. Je kunt eventueel een stok gebruiken om het mengsel aan te stampen en luchtbellen te verwijderen.

Laat het snelbeton uitharden. Volg de aanbevelingen op de verpakking van het snelbeton met betrekking tot de uithardingstijd. Het kan enkele uren tot een paar dagen duren voordat het snelbeton volledig is uitgehard. Houd gedurende deze tijd de palen stabiel en vermijd bewegingen die de uitlijning kunnen verstoren.

Stap 4: vul het gat aan met grond

Gebruik dezelfde grond of aarde die je eerder hebt verwijderd om het gat op te vullen. Begin met het vullen van het gat met kleine hoeveelheden grond tegelijk. Gebruik een schop of spade om de grond gelijkmatig te verdelen en te verdichten terwijl je vult. Ga voorzichtig op de gevulde grond staan en stamp lichtjes om de grond te verdichten. Herhaal dit proces totdat de grond stevig is. Egaliseer en hark de grond Gebruik een hark om de bovenste laag grond gelijkmatig te verdelen en te egaliseren.

installatie video

© 2024 Monkzdesign.nl